Persbericht

Quest for Growth investeert in Finquest

24 juni 2022

Quest for Growth en Capricorn Fusion China Fund hebben geïnvesteerd in Finquest, dat zijn hoofdzetel heeft in Singapore. Finquest spitst zich toe op big data en AI. De onderneming tracht wereldwijd relevante overname- en investeringsmogelijkheden te identificeren voor zijn klanten. De databank van het bedrijf wordt voortdurend bijgewerkt en uitgebreid door middel van software die gegevens verzamelt ('crawlers') en AI, en vormt zo een bron van doelgerichte, samengestelde en eenvoudig bruikbare informatie over niet-beursgenoteerde bedrijven.

Finquest geeft professionele klanten en private equity-fondsen toegang tot investerings- en overname-mogelijkheden in niet-beursgenoteerde bedrijven in Europa, de regio Azië/Stille Oceaan en Noord-Amerika. Professionele klanten krijgen hulp bij de zoektocht naar geschikte kandidaten voor fusies en overnames. Finquest speurt voor private-equity-fondsen naar nieuwe over te nemen portefeuillebedrijven, nieuwe deals en platforminvesteringen, en helpt hen bovendien ook al in de fase voor de investeringsbeslissing bij het in kaart brengen van overnamekandidaten voor hun buy-and-build strategie.

De private-equitysector was de voorbije jaren enorm actief. Hoewel de zoektocht naar de juiste doelwitten cruciaal is bij private equity, fusies en overnames, is er vaak onvoldoende informatie beschikbaar over de mogelijkheden. Heel wat leveranciers kunnen bogen op uitmuntendheid in hun expertise, maar Finquest biedt een unieke oplossing op basis van een combinatie tussen data, AI en mensen.

Het bedrijf is gevestigd in Singapore en heeft kantoren in Hongkong, Bangalore, Londen, Parijs, Frankfurt, Luxemburg, New York en Toronto.

Capricorn Fusion China Fund en Quest for Growth, beide beheerd door Capricorn Partners, investeerden elk $ 2 miljoen in Finquest.

"We zijn erg blij dat we vanaf nu kunnen rekenen op Quest for Growth en het Capricorn Fusion China Fund om onze wereldwijde groei te schragen," vertelde Tanguy Lesselin, CEO en mede-oprichter van de onderneming. "Finquest legt ruwe diamanten in de privémarkten bloot die onze klanten niet zouden willen missen. We zijn van plan deze enorme kans te grijpen."

"We hebben al sinds 2020 contact met het bedrijf en hebben zijn groei op de voet gevolgd door een transparante dialoog te voeren met het bestuur. De sterke omzetgroei, de herhaalde samenwerkingen met klanten en de enorme klanttevredenheid hebben ons ervan overtuigd dat Finquest zijn klanten een doeltreffende oplossing biedt. De klantenportefeuille is van opmerkelijke kwaliteit. We zijn blij de fundering van de onderneming te kunnen verstevigen, waardoor verdere technologische ontwikkeling en internationale groei mogelijk worden." Aldus Steven Levecke, Investment Director bij Capricorn Partners.