Persbericht

Verkoop BlueBee heeft positieve impact op NAV

18 juni 2020

Vandaag kondigde Illumina, Inc. de acquisitie van BlueBee Holding (Rijswijk, Nederland) aan. BlueBee bevindt zich sinds maart 2016 in de portefeuille van Capricorn ICT Arkiv, waarin Quest for Growth participeert. Sinds december 2017 is Quest for Growth ook een rechtstreekse investeerder in BlueBee.

BlueBee is opgericht in 2011 en is geëvolueerd naar een toeleverancier van een snel aan te passen genomicaplatform, wat de waarde van omics-technologieën en -diensten verhoogt. BlueBee stelt zijn partners - leveranciers van moleculaire assays, grootschalige klinische en onderzoeksdienstverleners en biofarma - in staat om wereldwijd op te schalen door een productieklare, robuuste infrastructuur te leveren die zowel conform de regelgeving als gebruikersgericht is.

De verkoop van BlueBee heeft een positieve impact op de netto inventariswaarde van Quest for Growth van ongeveer 6 miljoen euro oftewel 0,35 euro per aandeel. Deze positieve impact komt door een combinatie van de waardevermeerdering van de rechtstreekse investering van Quest for Growth en de investering via Capricorn ICT Arkiv. Er wordt rekening gehouden met een korting op het bedrag dat in escrow zal worden gehouden.

De aangekondigde transactie is de derde succesvolle exit van Capricorn ICT Arkiv. In 2015 realiseerde Capricorn ICT Arkiv de succesvolle uitstap uit de investering in Cartagenia en in 2018 uit Noona Healthcare. De BlueBee transactie bevestigt dat de strategie om indirect in niet-genoteerde bedrijven te investeren via de Capricorn fondsen, samen met co-investeringen, een sterke positieve impact kan hebben op de resultaten van Quest for Growth.

BlueBee is ook een goed voorbeeld van de “data to actionable insights” strategie, die ook gevolgd wordt voor het Capricorn Digital Growth Fund, waarin Quest for Growth een belangrijke investeerder is. Dit fonds, dat onlangs nog zijn toegezegd kapitaal verhoogde naar meer dan € 50 miljoen, verwacht tegen het einde van het jaar een finale closing door te voeren.