Persbericht

Overname van c-LEcta

15 februari 2022

Overname van c-LEcta

Kerry Group plc ('Kerry'), een wereldwijde leverancier van smaak- en voedingsoplossingen, kondigt aan dat het een akkoord bereikt heeft om 92% van het aandelenkapitaal van c-LEcta GmbH ('c-LEcta') te verwerven voor een bedrag van € 137 miljoen. Het saldo blijft in handen van het management.

c-LEcta is een toonaangevend biotechnologisch bedrijf dat in Leipzig, Duitsland gevestigd is. Het bedrijf heeft zichzelf geprofileerd als een toonaangevende speler in de productie van hoogwaardige biotechnologische producten voor gereguleerde markten, hetzij in eigen ontwikkeling, hetzij in nauwe samenwerking met de industrie. De innovatiecapaciteit van c-LEcta levert kostenefficiënte en duurzame productieprocessen op, waardoor groeipotentieel gecreëerd wordt op bestaande en nieuwe markten.

Het Capricorn Sustainable Chemistry Fund en Quest for Growth, beiden beheerd door Capricorn Partners, investeerden in 2018 in het bedrijf. Ludwig Goris, Investment Director bij Capricorn Partners en vertegenwoordiger van beide fondsen in de raad van bestuur van c-LEcta, licht toe: "Deze succesvolle exit bevestigt en ondersteunt onze ambitieuze beleggingsstrategie om ons te richten op unieke bedrijven met een technologieplatform dat ongeëvenaard is in zijn soort. We zijn erg blij dat we hebben samengewerkt met dr. Marc Struhalla en zijn uitstekend managementteam. Zij hebben in slechts vier jaar tijd in alle opzichten een geweldig groeitraject gerealiseerd."

De overeenkomst tot overname van c-LEcta heeft een positieve impact op de intrinsieke waarde van Quest for Growth van ongeveer € 5,6 miljoen of € 0,34 per aandeel, die zal worden opgenomen in de berekening van de intrinsieke waarde van eind februari, waarvan de publicatie is voorzien op 3 maart 2022. Deze impact is een combinatie van de waardestijging van de directe investering en de investering via Capricorn Sustainable Chemistry Fund.