Persbericht

Quest for Growth investeert in fruitcore robotics

14 december 2022

fruitcore robotics GmbH (Duitsland) heeft zijn Series B investeringsronde afgerond en daarbij € 23 miljoen opgehaald bij een consortium dat wordt geleid door Capricorn Partners en XAI Technologies, samen met nieuwe investeerder KOMPAS en de huidige investeerders Matterwave Ventures, CNB Capital (Constantia New Business GmbH), UVC Partners en een family office, die het bedrijf blijven ondersteunen.

Het in het Duitse Konstanz gevestigde fruitcore robotics werd in 2017 opgericht en telt 100 medewerkers.

fruitcore stelt productiebedrijven van groot tot klein, maar vooral kleine en middelgrote ondernemingen, in staat over te gaan op automatisering in productie- en logistieke processen. Het lijdt geen twijfel dat de HORST-robots (Highly Optimised Robotic System Technology) alle hindernissen voor de invoering wegnemen met lage investeringsuitgaven, snelle implementatie, intuïtieve programmering en hoge productiviteit. fruitcore kan deze voordelen realiseren dankzij een unieke combinatie van een aandrijflijn van eigen ontwerp, een in eigen beheer ontwikkeld softwarepakket en robotconnectiviteit.

Quest for Growth en het Capricorn Fusion China Fund, die beide door Capricorn Partners worden beheerd, hebben elk € 2 miljoen in fruitcore robotics geïnvesteerd.

Ke Zhang, Investment Director bij Capricorn Partners, zegt:

  • “Automatisering in de industriële omgeving is een krachtige, wereldwijde trend voor de lange termijn. fruitcore robotics stelt alles in het werk om productiebedrijven in alle soorten en maten de mogelijkheid te bieden automatisering in te voeren en efficiënter te zijn. Het is geweldig dat we deze veelbelovende Duitse vernieuwer kunnen ondersteunen en we kunnen niet wachten om met hun professionele managementteam samen te werken aan de ontwikkeling van markten in Europa en daarbuiten.”

Patrick Heimburger, medeoprichter en Managing Director van fruitcore robotics:

  • “In het team van Capricorn Partners hebben we een partner met jarenlange ervaring in industriële technologie en met uitgebreide kennis in strategisch belangrijke markten. Het voelt goed dat we onze internationale groei samen kunnen versterken en dat we onze missie – automatisering voor alle bedrijven binnen handbereik brengen – nog sneller kunnen volbrengen.”