Persbericht

Quest for Growth investeert 1,7 miljoen USD in DMC

2 december 2021

DMC Biotechnologies heeft zijn eerste 'Serie B'-financieringsronde afgesloten en heeft een bedrag van 34 miljoen USD opgehaald. Er werd onder meer ingetekend door Cibus Enterprise, Quest for Growth, Capricorn Sustainable Chemistry Fund, Sofinnova Partners, Breakthrough Energy Ventures, SCG, Boulder Ventures, Solvay Ventures en Michelin.

DMC’s eerste product op de markt is alanine, een aminozuur op basis van biologische hernieuwbare grondstof dat toepassing heeft als ingrediënt in cosmetica, reinigingsmiddelen en voeding. De onderneming heeft meerdere producten in ontwikkeling welke economisch op grote schaal geproduceerd kunnen worden en een enorme bijdrage vormen aan de duurzaamheid voor tal van producten in de chemische industrie, dierlijke en menselijke voeding.

De technologie van DMC gaat de strijd aan met een aantal van de grootste hinderpalen waar de industriële biotechnologiesector al decennialang tegen aanbotst zoals reproduceerbaarheid, stabiliteit en voorspelbaarheid van productie op grote schaal. Door DMC’s technologie wordt de ontwikkelingstijd van het commerciële opschalingsproces sterk verkort tegen lagere investeringskosten. Hiermee loopt DMC ver vooruit op de concurrentie in deze sector.

Matt Lipscomb, PhD, CEO & medeoprichter van DMC: "Om sterker uit de pandemie te komen, moeten we onze lokale productie verstevigen en zorgen voor een veerkrachtigere productieketen. Gebruik maken van bioproductie is een essentieel onderdeel van die strategie en DMC bevindt zich in een goede positie om een toonaangevende rol te spelen in die ontwikkeling. Door deze financiering zullen consumenten sneller toegang krijgen tot onze economisch aantrekkelijke en duurzame opties. We zijn enthousiast over de samenwerking met onze nieuwe partners en danken ook onze eerste investeerders voor hun aanhoudend vertrouwen in DMC bij deze nieuwe stap."

Alastair Cooper, hoofd Venture Investments bij Cibus, liet optekenen: "DMC beschikt over werkelijk unieke technologie die het mogelijk maakt om efficiënt chemische producten op basis van biologische stoffen te produceren die brede toepassingen kennen, vooral op het vlak van voeding voor dieren en mensen. Zo dalen de economische en ecologische productiekosten aanzienlijk, waardoor klanten kunnen vertrouwen op een stabielere en duurzamere productieketen. We zijn erg blij de samenwerking aan te gaan met Matt en zijn team, die al veel sneller en goedkoper dan andere bedrijven in de biotechnologiesector uitzonderlijke resultaten hebben neergezet op commerciële schaal."

Zowel het Capricorn Sustainable Chemistry Fund als Quest for Growth hebben geïnvesteerd in DMC. Het Capricorn Sustainable Chemistry Fund investeerde al in een vroeg stadium in DMC. "In de loop der jaren hebben we het team zien groeien en de technologie haar beloftes zien waarmaken. DMC gaf niet alleen blijk van een snelle ontwikkelingscyclus, maar ook van een stabiel en herhaalbaar proces dat uitmondde in hoogst doeltreffende fermentatieprocessen voor verscheidene groepen producten."